Smiley voor Ziekenhuis Bethesda › Treant Zorggroep

Smiley voor Ziekenhuis Bethesda

Geplaatst op: 26 september 2011

De stichting Kind en Ziekenhuis kende onlangs een Smiley toe aan de Kinder- en Jongerenafdeling van Ziekenhuis Bethesda. De Smiley is een kwaliteitskeurmerk voor de kindergeneeskunde. Ze worden toegekend aan ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door hun voorzieningen voor kinderen en hun ouders.

Voor ouders die met een kind naar het ziekenhuis moeten, is zo’n Smiley een aanwijzing dat het met de zorg voor hun kind in het betreffende ziekenhuis ‘goed zit’. Zij kunnen dit laten meewegen bij hun keuze voor een ziekenhuis.

Ouders en kind op de eerste plaats
De Kinder- en Jongerenafdeling van Ziekenhuis Bethesda heeft de Smiley ontvangen omdat ouders en kinderen altijd op de eerste plaats komen. Zo mogen ouders de hele dag bij het kind blijven, bij het kind overnachten en mogen ze aanwezig zijn als hun kind onder narcose gaat en weer wakker wordt uit de narcose.

Glimlach op ons gezicht
Fred Bezema, hoofd Zorgeenheid Vrouw en Kind: “Ik wil iedereen op mijn afdeling hiermee van harte feliciteren. Ik weet uit de praktijk van alle dag dat we dit verdienen. Voor ons is deze Smiley vooral een bevestiging dat we goede en veilige zorg bieden aan kinderen/jongeren en hun ouders of verzorgers. Iedere dag doen we hier hard ons best voor. Dat blijkt ook uit het feit dat sommige kinderen graag willen blijven. Een groter compliment kunnen we niet krijgen, en om in het thema te blijven: dat brengt een glimlach op ons gezicht.”

Meer informatie over alle criteria om een Smiley te ontvangen, kijk op www.kindenziekenhuis.nl.