Senioren welkom op valpreventiemarkt in woonzorgcentrum Holdert › Treant Zorggroep

Senioren welkom op valpreventiemarkt in woonzorgcentrum Holdert

Geplaatst op: 3 september 2013

Woonzorgcentrum Holdert in Emmen, onderdeel van Leveste Care, organiseert op zaterdag 21 september een valpreventiemarkt. Doel is het voorlichten van ouderen en hen op die manier te ondersteunen bij het voorkomen van vallen. Bewoners van het woonzorgcentrum aan de Hondsrugweg, maar zeker ook senioren uit Emmen en omgeving, zijn van harte welkom. 

Wanneer een oudere valt, kan dat nare gevolgen hebben. Het kan leiden tot langdurige of permanente verminderde zelfredzaamheid. Voeding en beweging kunnen de kracht, balans en lenigheid van ouderen verbeteren. Op de markt zijn daarom een fysiotherapeut, een ergotherapeut, eigen medewerkers van Holdert en een diëtiste aanwezig. Ouderen kunnen zich ook laten informeren over mobiliteitsverhogende middelen, zoals rollators en sta-opstoelen. Verder zijn er een opticien en pedicure aanwezig. Om te laten zien dat bewegen ook leuk kan zijn, geeft gymvereniging UNIDO uit Emmercompascuum een dansdemonstratie.

De entree van de valpreventiemarkt is gratis. In het restaurant van Holdert kunnen bezoekers terecht voor een kopje koffie met iets lekkers.
Valpreventiemarkt Holdert: 21 september van 14.00 tot 17.00 uur, woonzorgcentrum Holdert, Hondsrugweg 101 in Emmen.