Senioren welkom op valpreventiemarkt Holdert › Treant Zorggroep

Senioren welkom op valpreventiemarkt Holdert

Geplaatst op: 15 oktober 2014

Woonwijkcentrum Holdert in Emmen organiseert op woensdag 22 oktober van 14.00 tot 17.00 uur een valpreventiemarkt. Doel is het voorlichten van ouderen en hen op die manier te ondersteunen bij het voorkomen van vallen. Bewoners van het woonwijkcentrum aan de Hondsrugweg, maar zeker ook senioren uit Emmen en omgeving, zijn van harte welkom.

Wanneer een oudere valt, kan dat nare gevolgen hebben. Het kan leiden tot langdurige of permanente verminderde zelfredzaamheid. Beweging kan de kracht, balans en lenigheid van ouderen verbeteren. Op de markt is daarom een fysiotherapeut met een balansparcours en een ergotherapeut aanwezig. Ouderen kunnen zich ook laten informeren over mobiliteitsverhogende middelen, zoals rollators en sta-op-stoelen. Verder zijn er een opticien, schoencomfortzaak en een thuiszorgwinkel aanwezig. Om te laten zien dat bewegen ook leuk kan zijn, geeft de jongtalentgroep Dance Motive van gymvereniging E&O van 14.00 tot 15.00 uur een dansdemonstratie. Ook kan men van 15.00 tot 16.00 uur een demonstratie van de vereniging ‘senioren in beweging’ bekijken. Medewerkers van Holdert laten in een speciaal voor de gelegenheid ingerichte huiskamer zien wat de gevaren zijn en hoe dit voorkomen kan worden.

De entree van de valpreventiemarkt is gratis. In het restaurant van Holdert kunnen bezoekers terecht voor een kopje koffie met iets lekkers.

Datum en locatie: woensdag 22 oktober van 14.00 tot 17.00 uur, in het atrium van woonwijkcentrum Holdert, Hondsrugweg 101 in Emmen.