Scholingsdag voor vrijwilligers Ziekenhuis Bethesda en Zorgpalet › Treant Zorggroep

Scholingsdag voor vrijwilligers Ziekenhuis Bethesda en Zorgpalet

Geplaatst op: 7 oktober 2013

Donderdag 3 oktober organiseerden Ziekenhuis Bethesda en Zorgpalet in Hoogeveen gezamenlijk een scholingsdag voor hun vrijwilligers. Deze dag stond in het teken van deskundigheidsbevordering, uitwisseling van informatie en ontmoeting met collega-vrijwilligers.

Vrijwilligerscoördinatoren Ineke Meerman (Ziekenhuis Bethesda) en Jolanda Nijmeijer (Zorgpalet) zijn ontzettend blij met de inzet en betrokkenheid van vrijwilligers bij de organisaties. “Vrijwilligers zijn onmisbaar in de zorg. Ze bieden net dat stukje extra aandacht of luisterend oor, waardoor patiënten en bewoners hun verhaal kwijt kunnen. Dat wordt door patiënten en bewoners zeer gewaardeerd.”

Workshops
Tijdens de scholingsdag stonden deskundigheidsbevordering en persoonlijke ontwikkeling centraal. De dag werd afgetrapt met het theaterstuk ‘Waar ik eigenlijk voor bel’ van Marijke Kots. In dit stuk wordt duidelijk dat luisteren naar bewoners en patiënten een wezenlijk onderdeel is van vrijwilligerswerk. Na het theater konden de vrijwilligers diverse workshops volgen, waarin verschillende onderwerpen centraal stonden. Bijvoorbeeld ‘Het hoofd werkt niet meer mee als gevolg van een CVA’, ‘Omgaan met dementie’ en ‘Omgaan met agressie’. “Met deze onderwerpen geven we onze vrijwilligers handvatten zodat zij weten hoe ze met bepaalde situaties moeten omgaan. Soms maakt het hun werk ook gemakkelijker omdat ze bepaalde zaken beter begrijpen.”

Vrijwilligers gezocht
Ziekenhuis Bethesda en Zorgpalet zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk of hierover meer informatie willen, kunnen een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek met Ineke Meerman van Ziekenhuis Bethesda (06 - 13 03 78 65) of Jolanda Nijmeijer van Zorgpalet (06 - 20 46 62 86).

(Foto: Sander Drooglever)