Scholingsdag voor vrijwilligers Ziekenhuis Bethesda en Zorgpalet › Treant Zorggroep

Scholingsdag voor vrijwilligers Ziekenhuis Bethesda en Zorgpalet

Geplaatst op: 5 oktober 2012

Donderdag 4 oktober organiseerden Ziekenhuis Bethesda en Zorgpalet gezamenlijk een scholingsdag voor hun vrijwilligers. Deze dag stond in het teken van deskundigheidsbevordering, uitwisseling van informatie en ontmoeting met collega-vrijwilligers.

Vrijwilligerscoördinatoren Ineke Meerman (Ziekenhuis Bethesda) en Jolanda Nijmeijer (Zorgpalet) zijn ontzettend blij met de enthousiaste vrijwilligers. “Vrijwilligers zijn onmisbaar in de zorg. Ze bieden net dat stukje extra aandacht en dat wordt door patiënten en bewoners zeer gewaardeerd.”

Workshops
Tijdens de scholingsdag stonden deskundigheidsbevordering en persoonlijke ontwikkeling centraal. “Wij willen onze vrijwilligers handvatten geven, zodat zij weten hoe ze met bepaalde situaties kunnen omgaan. Bijvoorbeeld wanneer een patiënt of bewoner verdrietig of boos is. De vrijwilligers konden deze dag aan drie van de tien aangeboden workshops deelnemen. Bijvoorbeeld de workshops ‘bejegening’, ‘dementie’, ‘de gevolgen van een beroerte’ en ‘het begeleiden van minder mobiele zorgvragers’.

Vrijwilligers gezocht
Ziekenhuis Bethesda en Zorgpalet zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk of hierover meer informatie willen, kunnen een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek met een van de vrijwilligerscoördinatoren. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 06 - 204 662 86.