Scholingsdag voor vrijwilligers Leveste Care › Treant Zorggroep

Scholingsdag voor vrijwilligers Leveste Care

Geplaatst op: 14 april 2014

Zaterdag 12 april hield Leveste Care in het Drenthe College in Emmen een scholingsdag voor haar vrijwilligers. De organisatie op het gebied van wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen en chronisch zieken, heeft ongeveer achthonderd vrijwilligers. Zij vervullen verschillende belangrijke taken zoals ouderen bezoeken, ontbijtgroepen begeleiden of het personeel op de huiskamers ondersteunen. Op de scholingsdag stonden deskundigheidsbevordering, informatie uitwisselen en het ontmoeten van collega-vrijwilligers centraal.

De dag werd afgetrapt met theater van Charlotte Glorie. Op een ludieke wijze wist zij ruim honderdvijftig aanwezigen met humor, zelfspot en muziek tot nadenken te zetten over het werken in de zorg. Daarna konden de vrijwilligers workshops volgen over onder andere dementie, de gevolgen van een beroerte, kleurentherapie en het begeleiden van minder mobiele zorgvragers.

Met deze workshops voorziet Leveste Care in een behoefte van de vrijwilligers, vertelt activiteitenbegeleider Alma Geerts. “Vrijwilligers hebben een belangrijke rol in de zorg voor onze cliënten. Daarin willen wij hen graag ondersteunen. Bovendien vinden de mensen het prettig om collega-vrijwilligers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.”