Scheper Ziekenhuis opent nieuwe polikliniek orthopedie en chirurgie › Treant Zorggroep

Scheper Ziekenhuis opent nieuwe polikliniek orthopedie en chirurgie

Geplaatst op: 8 maart 2012

Het Scheper Ziekenhuis opende op 8 maart officieel de deuren van haar nieuwe polikliniek Chirurgie en Orthopedie. De polikliniek, die ruim is opgezet en fris en licht oogt, biedt ruimte aan de chirurgen en orthopeden van het ziekenhuis. De nieuwe polikliniek in straat 8 kent verder een behandelkamer en twee operatiekamers waar kleine ingrepen plaatsvinden. De snijdende specialisten zoals gynaecologie, chirurgie, orthopedie, urologie, plastische chirurgie en KNO maken hier gebruik van.

De vaat- en de mammapoli (onderdeel van chirurgie) zijn tevens gevestigd op de nieuwe polikliniek. Hier kunnen mensen terecht voor respectievelijk vaat- en borstkankerzorg. Naast de gipskamer is er ook een wondconsulent die spreekuur houdt op de polikliniek. Hier worden onder andere complexe wonden behandeld die ontstaan zijn na een ingreep. Ook diabetespatiënten met voetproblemen kunnen er terecht.

Bij de inrichting van de polikliniek is nadrukkelijk rekening gehouden met de bezoekers. Zo wordt het wachten aangenamer gemaakt door middel van flatscreens waarop niet alleen het laatste nieuws te zien is, maar waarop ook patiënteninformatie zoals de wachttijd wordt vermeld. Verder is er voldoende ruimte voor mensen in een rolstoel en is er een leuke speelruimte gecreëerd voor kinderen. Een extra service is de koffiehoek met gratis koffie en thee.

Kenniscentrum
Het Scheper Ziekenhuis hecht waarde aan het opleiden van arts-assistenten. De chirurgen werken daarom in de nieuwe polikliniek vanuit een kenniscentrum. Dat wil zeggen dat het spreekuur plaatsvindt in een reguliere onderzoekskamer, maar dat er achter de schermen ruimte is voor overleg tussen chirurgen, medisch specialisten in opleiding, co-assistenten, physician assistants en verpleegkundig specialisten. Dat maakt het mogelijk snel en laagdrempelig gegevens uit te wisselen.

De nieuwe polikliniek biedt onder andere ruimte aan de chirurgen en orthopeden van het Scheper Ziekenhuis. Foto: Scheper Ziekenhuis.