Scheper Ziekenhuis informeert bezoekers over orgaandonatie › Treant Zorggroep

Scheper Ziekenhuis informeert bezoekers over orgaandonatie

Geplaatst op: 26 september 2013

Bezoekers van het Scheper Ziekenhuis in Emmen kunnen zich van maandag 14 tot en met vrijdag 18 oktober laten informeren over orgaan-en weefseldonatie. Nog altijd is er een tekort aan orgaandonoren en weefsel, bijvoorbeeld hoornvliezen. Ieder jaar overlijden er mensen terwijl zij wachten op een nieuw orgaan. In het kader van de Donorweek in Nederland, brengt het Emmense ziekenhuis orgaandonatie extra onder de aandacht.

In de centrale hal van het Scheper Ziekenhuis kunnen bezoekers terecht bij een informatiestand. De donatiecoördinator van het ziekenhuis, die op wisselende tijden in de stand aanwezig is, licht toe waarom het vastleggen van een keuze over wel of geen orgaandonatie zo belangrijk is. Nabestaanden komen op die manier niet voor die -vaak moeilijke- keuze te staan.

Donorweek
Van 14 tot en met 18 oktober is het in Nederland Donorweek. Omdat er nog steeds een tekort is aan orgaandonoren vragen bekende en onbekende Nederlanders aandacht voor dit onderwerp. Een belangrijk doel van de Donorweek is mensen te stimuleren hun keuze – ja of nee – vast te leggen in het Donorregister. Meer informatie: www.jaofnee.nl.