Scheper Ziekenhuis informeert bezoekers over orgaandonatie › Treant Zorggroep

Scheper Ziekenhuis informeert bezoekers over orgaandonatie

Geplaatst op: 16 oktober 2012

Bezoekers van het Scheper Ziekenhuis in Emmen kunnen zich van maandag 22 tot en met vrijdag 26 oktober laten informeren over orgaandonatie. Nog steeds is er een tekort aan orgaandonoren. Ieder jaar overlijden er mensen terwijl zij wachten op een nieuw orgaan. Omdat het deze week in Nederland Donorweek is, besloot het Emmense ziekenhuis orgaandonatie extra onder de aandacht te brengen.

In de centrale hal van het Scheper Ziekenhuis kunnen bezoekers terecht bij een informatiestand. De donorfunctionaris van het ziekenhuis, die op wisselende tijden in de stand aanwezig is, licht toe waarom het vastleggen van een keuze over wel of geen orgaandonatie zo belangrijk is. Nabestaanden komen op die manier niet voor die -vaak moeilijke- keuze te staan.

Donorweek
Van 22 tot en met 28 oktober is het in Nederland Donorweek. Omdat er nog steeds een tekort is aan orgaandonoren vragen bekende en onbekende Nederlanders aandacht voor dit onderwerp. Ze roepen andere mensen op zich ook te laten registeren. Meer informatie: www.jaofnee.nl.