Scheper Ziekenhuis blij met gift › Treant Zorggroep

Scheper Ziekenhuis blij met gift

Geplaatst op: 29 januari 2014

De afdeling Geriatrie (afdeling voor ouderengeneeskunde) van het Scheper Ziekenhuis ontving op zaterdag 25 januari een cheque ter waarde van 1.350 euro. De organisatie van de verkiezing Sporter van het jaar in Emmen besloot de afdeling van het Emmer ziekenhuis aan te wijzen als het  goede doel van de avond. Het geld werd tijdens het sportgala bijeen gebracht door de verkoop van loten.

“Wij zijn ontzettend blij met dit bijzondere gebaar”, aldus Tim Pentenga, manager van de Emmer afdeling Geriatrie. “Van het geld kopen we kalenderklokken. Met behulp van deze klokken kunnen de kwetsbare ouderen op onze afdeling zich oriënteren. Naast datum en tijd geeft de klok ook duidelijk aan welke dag het is. Met het geld kunnen we de komende periode iedere patiëntenkamer op onze afdeling van een kalenderklok voorzien.”

Afdeling Geriatrie
Op de afdeling Geriatrie verblijven kwetsbare oudere patiënten die vaak meerdere aandoeningen tegelijk hebben. Meestal een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen, zoals mobiliteitsproblemen en vallen, geheugenproblemen en eenzaamheid. De afdeling is gespecialiseerd in preventie, diagnostiek en behandeling van ziekten van ouderen.