Scheper vernieuwt verloskamers › Treant Zorggroep

Scheper vernieuwt verloskamers

Geplaatst op: 15 juni 2016

Ziekenhuislocatie Scheper in Emmen, onderdeel van Treant Zorggroep, vernieuwde onlangs haar vijf verloskamers. Dankzij de herinrichting heerst er nu een prettige, nog huiselijker sfeer, waar vrouwen en aanstaande vaders zich op hun gemak voelen.

De verloskamers in het Scheper zijn geheel vernieuwd. De ruimtes zelf zijn niet veranderd, maar zijn effectiever ingericht, voorzien van nieuwe, frisse kleuren en moderne voorzieningen. ‘Het effect merk je direct, de ruimtes ogen huiselijker en gezelliger’, aldus afdelingshoofd van de kraamafdeling Pernell van Ginkel. ‘Voordat we begonnen met het vernieuwen van de verloskamers, zijn de wensen van de patiënten geïnventariseerd’. De toekomstige ouders kunnen nu gebruikmaken van een televisie op de verloskamer en er staat een comfortabele zit- en slaapbank.

Op de kraamafdeling zijn ook twee gezinskamers waar moeder, kind én vader 24-uur per dag kunnen verblijven. De moeder kan in een prettige en veilige omgeving bijkomen en opknappen van de bevalling.

Zwangere vrouwen kunnen de vernieuwde verloskamers en gezinskamers bekijken tijdens de informatieavond over zwangerschap en bevalling die ziekenhuislocatie Scheper zes keer per jaar organiseert. Tijdens deze avond vertellen gynaecologen en verloskundigen over de zorg voor moeder en kind voor, tijdens en na de geboorte. De eerstvolgende informatieavond is op 28 juni van 19.30 tot 21.30 uur.