Samenwerking sleutelwoord tijdens drukbezocht sportsymposium Treant › Treant Zorggroep

Samenwerking sleutelwoord tijdens drukbezocht sportsymposium Treant

Geplaatst op: 18 oktober 2017

Meer dan 150 fysiotherapeuten en huisartsen uit heel Drenthe en Groningen kwamen gisteravond naar het sportsymposium ‘Onder de gordel’ van de vakgroep Orthopedie van Treant Zorggroep. In het Atlas Theater in Emmen lag de nadruk van de avond op sportgerelateerde blessures van de onderste extremiteit, zoals de heup, knie, enkel en voet. Met samenwerking als sleutelwoord. Want samen bepalen de orthopeden, in overleg met fysiotherapeuten en huisartsen, de diagnose en beste behandeling voor de patiënt.

Naast de eigen orthopeden deelden gastsprekers Siebe Hannosset (athlete & football lifestyle manager KPNI België), Leon Meijer (sportfysiotherapeut Fysiosportief Groningen) en Jan de Jonge (voetbaltrainer bij het Duitse VfL Bochum 1848 E.V.) hun ervaringen en ideeën.

Samenwerking

De orthopeden van Treant zien dagelijks patiënten die een sportblessure oplopen. Bij de behandeling van dit soort blessures werken de orthopeden van de drie ziekenhuislocaties van Treant nauw samen. Ook zijn er korte lijnen met fysiotherapeuten en huisartsen. Samen bepalen zij, met al hun kennis en expertise, een behandeling die het best bij de patiënt past. Zo kan bij heupklachten door sportbelasting een kijkoperatie uitkomst bieden voor het vaststellen van een diagnose. Op basis van die diagnose is een operatie niet altijd de beste behandeling. Het kan heel goed dat de fysiotherapeut de patiënt na een kijkoperatie kan helpen, omdat met oefeningen een beter resultaat wordt verwacht.

Sportarts

Met de komst van een sportarts bij Treant is het team nog beter in staat om tot de beste oplossing en behandeling te komen voor een patiënt. Waar bij de ene patiënt een operatie uitkomst biedt, kan bij een andere patiënt met hetzelfde probleem een aanpassing in de wijze van trainen hulp bieden. Oftewel, één probleem kan verschillende oplossingen hebben.

FC Emmen

Niet alleen amateursporters met blessures komen bij de orthopeden van Treant, maar ook spelers van de jeugd van FC Emmen. Waar het nu nog alleen de jeugd betreft, hebben FC Emmen en Treant de intentie om deze samenwerking uit te breiden en gaat Treant in de toekomst ook de volwassen professionals bij hun blessures begeleiden.

Gerelateerde specialismen