Ruim 1.500 bezoekers tijdens geslaagde open dag Refaja › Treant Zorggroep

Ruim 1.500 bezoekers tijdens geslaagde open dag Refaja

Geplaatst op: 17 maart 2019

Meer dan 1.550 bezoekers namen zaterdag 16 maart een kijkje in ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal tijdens een open dag in het kader van de Week van Zorg en Welzijn. Ook de woonwijkcentra in Coevorden, Emmen, Odoorn en Zuidwolde mochten op goede belangstelling rekenen tijdens open dagen en activiteiten.

Tijdens de open dag in Refaja keken bezoekers hun ogen uit. Kinderen vermaakten zich opperbest met de vele opdrachten die zij op de speciaal voor de open dag samengestelde route tegenkwamen. Deze route begon buiten bij de ambulances en leidde de bezoekers langs onder meer cardiologie, radiologie, endoscopie, de OK, kinder- en jeugdafdeling, orthopedie, chirurgie, ergotherapie en techniek. Men kan o.a. bloeddruk en cholesterol meten, ervaren hoe het is om getild te worden met een tillift, oefenen met reanimeren, informatie krijgen over het bevolkingsonderzoek darmkanker en over stoppen met roken.

Kinderen konden een ‘skelfie’ maken, oefenen met hechten, als dokter verkleed op de foto en proberen te lopen met krukken. Tijdens de open dag is met een spectaculaire lasershow ook het nieuwe digitale patiëntenportaal gelanceerd: mijnTreant. Tevens was er volop informatie over werken in de zorg en bij Treant.

Speeddaten in Emmen

In de Week van Zorg en Welzijn van 11 tot en met 16 maarten openden ook de woonwijkcentra van Treant hun deuren. Zoals Holdert, Holtingerhof en Valkenhof in Emmen waar de vele bezoekers zaterdag 16 maart rondleidingen kregen, appartementen konden bekijken en informatie kregen over het wonen en werken in het woonwijkcentrum. In Holdert was er zaterdag ook een drukbezochte speeddate voor werkzoekenden.

Bewoners genieten van kunst en cultuur in De Paasbergen

In De Paasbergen in Odoorn waren er gedurende de hele week activiteiten. Hoogtepunten waren de show van illusionist Steven Kazan dinsdag en de Kunst- en Cultuurmiddag donderdag. Een ‘woodcrafter’ maakte tijdens de markt een houten beeld voor in het Paasberger bosje, er werden Drentse gedichten voorgedragen, sneltekenaars portretteerden de bewoners en ze konden een professionele fotoshoot laten maken. Ook waren er diverse demonstraties van (oude) ambachten.

Volop in beweging in Tonckenshuys

Vrijdag 15 maart kwamen bijna 200 belangstellenden naar Tonckenshuys in Zuidwolde voor de informatiemarkt ‘Gezond & Wel’, georganiseerd door de wijkverpleegkundigen van Buurtzorg, Treant, Beter Thuis Wonen en Icare. Wethouder Jan van ‘t Zand en Olga Commandeur, bekend van ‘Nederland in beweging!', gaven een sportieve aftrap van deze mooie middag. Ook hield Tonckenshuys open huis deze dag. De themamiddag over gezondheid, preventie en leefstijl voor 50-plussers vond plaats in het kader van de landelijke Week van Zorg en Welzijn. Diverse organisaties en bedrijven op dit gebied stonden met een stand in het woonwijkcentrum.

Banenmarkt in Coevorden

De hele week hielden zo’n dertig welzijnsorganisaties, waaronder Treant, en andere partijen een markt over zorg, welzijn en gezond leven in Theater Hofpoort in Coevorden.

Zaterdag was de afsluitende dag met een banenmarkt. Woonwijkcentrum De Schutse was er met onder meer informatie over hoe het is om een beperking te hebben.

Over de Week van Zorg en Welzijn

De Nationale Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de veertien regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus. De week is een uitgelezen kans voor cliënt, patiënt (aankomend) mantelzorger, vrijwilliger, buurtbewoner of student om kennis te maken met een zorg- en/of welzijnsorganisatie in de buurt.