Roze lintjes in Ziekenhuis Bethesda en Scheper Ziekenhuis › Treant Zorggroep

Roze lintjes in Ziekenhuis Bethesda en Scheper Ziekenhuis

Geplaatst op: 1 september 2014

Tijdens de roze lintjesregen vandaag hebben Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen en het Scheper Ziekenhuis in Emmen gezamenlijk het roze lintje 2014 van de Borstkankervereniging Nederland (BVN) gekregen. Het lintje geeft aan dat de borstkankerzorg in beide ziekenhuizen net als vorig jaar voldoet aan de door de BVN gestelde criteria.

De Borstkankervereniging kijkt bij de boordeling naar patiëntenervaringen en ziekenhuisinformatie. Hieronder vallen onder meer de samenstelling van het behandelteam, wachttijden voor uitslag en operatie, de mogelijkheid voor reconstructies in eigen huis, het jaarlijkse aantal nieuwe borstkankerpatiënten en de psychosociale zorg.

Gezamenlijke prestaties
Het Scheper en Bethesda hebben het roze lintje gekregen op basis van hun gezamenlijke prestaties en aantal patiënten. Deze zijn gebaseerd op de gegevens uit 2013. Omdat het Refaja ziekenhuis het grootste gedeelte van het jaar geen onderdeel was Zorggroep Leveste Middenveld, heeft die locatie nog niet kunnen meeprofiteren van de schaalgrootte en mogelijkheden die door samenwerking onder één dak beschikbaar zijn.

Aangescherpte criteria
BVN heeft de criteria van de Monitor Borstkankerzorg net als vorig jaar weer aangescherpt op het gebied van het aantal patiënten dat behandeld wordt. Door deze jaarlijkse aanscherping wil BVN een extra impuls geven om de kwaliteit van borstkankerzorg vanuit patiëntperspectief te verbeteren. Op www.monitorborstkankerzorg.nl  zijn alle criteria te vinden.

De Monitor Borstkankerzorg is ontwikkeld door Borstkankervereniging Nederland en Mediquest, met medewerking van Stichting Pink Ribbon, Stichting Miletus en de ziekenhuizen.