Roze lintje voor Ziekenhuis Bethesda en Scheper Ziekenhuis › Treant Zorggroep

Roze lintje voor Ziekenhuis Bethesda en Scheper Ziekenhuis

Geplaatst op: 12 september 2013

Ziekenhuis Bethesda en het Scheper Ziekenhuis hebben het roze lintje van Borstkankervereniging Nederland (BVN) gekregen. Het roze lintje geeft aan dat de borstkankerzorg in beide ziekenhuizen goed op orde is. BVN kijkt bij de beoordeling naar patiëntenervaringen, ziekenhuisinformatie, zoals de ervaring van de chirurg, diagnostiek, wachttijden, reconstructies, begeleiding, het aantal nieuwe borstkankerpatiënten en psychosociale zorg.

BVN heeft de criteria van de Monitor Borstkankerzorg ook dit jaar weer aangescherpt op het gebied van het aantal patiënten dat behandeld wordt en het meewegen van de resultaten van ervaringsonderzoeken onder patiënten. Door deze jaarlijkse aanscherping wil BVN een impuls geven en zo de kwaliteit van borstkankerzorg, vanuit patiëntperspectief, verbeteren. Op www.borstkanker.nl/monitor_borstkankerzorg zijn alle criteria te vinden.

De Monitor Borstkankerzorg is ontwikkeld door Borstkankervereniging Nederland en Mediquest, met medewerking van Stichting Pink Ribbon, Stichting Miletus en de ziekenhuizen.