Rolstoelvierdaagse zorgt voor stralende gezichten › Treant Zorggroep

Rolstoelvierdaagse zorgt voor stralende gezichten

Geplaatst op: 6 juni 2019

Lucht in de banden, stempelkaart op zak en een duwer achter elke rolstoel. Ruim 200 bewoners, familieleden, vrijwilligers, medewerkers en kinderen stonden gisteren weer aan de start van de rolstoelvierdaagse in Odoorn. Al 18 jaar organiseert woonwijkcentrum De Paasbergen van Treant de rolstoelvierdaagse en elk jaar groeit het aantal deelnemers. Dit jaar deden kinderen van de Mytylschool in Emmen, samen met hun fysiotherapeuten, voor het eerst mee aan de vierdaagse.

'Ik vind het echt prachtig', zegt een bewoonster van De Paasbergen in Odoorn. 'Ik doe ieder jaar mee. Het is zo gezellig.' Deelnemers maakten gisteren op alweer de derde dag van de vierdaagse een wandeling van 3 km door Odoorn en Exloo. Onderweg werd er gepauzeerd bij boerderij Eerenstein. Hier wachtte de boer de deelnemers op om ze iets te vertellen over zijn passie: het houden van alpaca’s. 'Ja die zien wij niet zo vaak', zegt een deelneemster, die ontspannen in haar rolstoel zit. 'Het zijn mooie beesten. Ik heb ze nog nooit gezien dus dat is voor ons wel interessant.'  

Ook waren er konijnen en kippen te zien op de boerderij. Langs de stempelpost, even iets drinken en eten en dan weer op de terugweg naar De Paasbergen. Bij aankomst kregen deelnemers een verkoelend ijsje en/of een lekkere hamburger.

Vandaag is de laatste wandeldag. Deelnemers, veel succes en plezier gewenst!

Gerelateerde locaties

Gerelateerde specialismen