Röntgenfoto zonder afspraak › Treant Zorggroep

Röntgenfoto zonder afspraak

Geplaatst op: 26 september 2012

Het is in het Scheper Ziekenhuis in Emmen mogelijk om zonder afspraak een röntgenfoto te laten maken. De toegangstijd (de wachttijd voor een bezoek aan de afdeling) blijkt bij deze manier van werken een stuk korter. Een patiënt hoeft geen drie dagen te wachten, maar kan in de meeste gevallen al dezelfde dag terecht. Daarnaast vinden patiënten het prettig als ze zelf kunnen beslissen wanneer ze langskomen.

Op werkdagen is het het meest rustig op de afdeling Radiologie vroeg in de ochtend (van 8.00 tot 9.30 uur), tussen de middag (van 12.00 tot 13.00 uur) en in de namiddag (van 15.30 tot 16.30 uur). Dat zijn dan ook de meest gunstige tijden om zonder afspraak terecht te kunnen. Wachtenden worden op volgorde van binnenkomst geholpen.

Voor een bezoek aan de afdeling Radiologie is altijd een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Patiënten die een afspraak hebben met een specialist kunnen dit combineren door 45 minuten voor die afspraak op de polikliniek langs te komen voor het maken van röntgenfoto’s. Voor andere onderzoeken, zoals een mammografie, echografie, CT-scan, MRI, foto van de slokdarm en meting van de botdichtheid is het wel altijd nodig om een afspraak te maken. Dat kan via het secretariaat van de afdeling Radiologie via telefoonnummer (0591) 691 100. Patiënten die twijfelen over of zij wel of geen afspraak moeten maken, kunnen contact opnemen met het secretariaat. De afdeling Radiologie bevindt zich in straat 6 van het Scheper Ziekenhuis.