Refaja viert 50-jarig bestaan met expositie › Treant Zorggroep

Refaja viert 50-jarig bestaan met expositie

Geplaatst op: 14 november 2018

Dankzij de verzamelwoede van een aantal oud-medewerkers viert ziekenhuislocatie Refaja haar gouden jubileum met een expositie over 50 jaar ziekenhuiszorg in de Kanaalstreek. Op 21 november 2018 is het namelijk exact 50 jaar geleden dat in Stadskanaal het Refaja ziekenhuis werd geopend.

‘Dankzij de hobby en verzameldrift van Henk Oldenziel, een van onze oud-medewerkers, is heel veel medische apparatuur bewaard gebleven. Een deel daarvan kunnen we nu laten zien met de medewerking van Henk’s nabestaanden, want Henk is helaas in 2017 overleden’, aldus Marian Pinkster, manager bedrijfsvoering en voorzitter van de jubileumcommissie. ‘Naast Henk’s collectie zijn er veel oude foto’s en fotoboeken te bekijken. Vijftig jaar geschiedenis is overigens ook heel zichtbaar in de tentoongestelde uniformen die goed illustreren hoe de mode invloed had op werkkleding. Hoe verpleegkundigen in die mini-jurkjes uit de jaren 70 konden werken, is voor mij een raadsel.’

Naast de expositie viert het Refaja haar gouden jubileum met een lekkere traktatie voor alle patiënten en bezoekers en een speciaal feestmenu. Op 23 november wordt de jubileumweek afgesloten met een ouderwets feest voor medewerkers in de FOX in Stadskanaal.

De expositie is van 21 tot en met 23 november te bekijken.

Gerelateerde locaties