Reactie Treant op brief huisartsengroep Hoogeveen › Treant Zorggroep

Reactie Treant op brief huisartsengroep Hoogeveen

Geplaatst op: 25 mei 2018

De huisartsengroep Hoogeveen stuurde vandaag een brief naar Treant en de media. Hierbij reageren we op deze brief.

Net als de huisartsen vinden ook wij het een verlies dat we de acute verloskundige zorg niet meer kunnen verlenen in Hoogeveen. Een aderlating is het voor het zorgaanbod in deze regio. We begrijpen en onderschrijven de zorgen die de huisartsen verwoorden. Tegelijk wordt er van ons veel meer verwacht dan ons zorgen te maken.

Samen – en daarmee bedoelen we Treant, huisartsen, ambulancediensten, politieke partijen, verzekeraars – moeten we strijden voor behoud van goede, bereikbare en betaalbare zorg. Veel nuttiger dan boos op elkaar zijn en proberen Treant de schuld van alles te geven, is het werken aan constructieve oplossingen.

Gelukkig zien wij in de huisartsen, ook in de regio Hoogeveen, een constructieve en ongelofelijk belangrijke gesprekspartner. Zij zorgen vaak voor het eerste contact met onze patiënten en verwijzen hen door naar onze ziekenhuislocaties.

De brief van de Hoogeveense huisartsen baart ons dan ook zorgen. Als zij hun patiënten niet correct voorlichten dan wordt het moeilijk. Zo concentreren we de spoedeisende hulp niet: die blijft aanwezig op drie locaties, mits we daarvoor voldoende SEH-artsen blijven houden. Over mogelijke concentratie van bijvoorbeeld de oncologie wordt nog gesproken. Ter nuancering: we concentreren bijvoorbeeld alle borstkankerzorg in Hoogeveen.

Ook de komende tijd blijven we voortdurend in gesprek met de huisartsen. In de media roepen dat er niets meer overblijft in Hoogeveen is de snelste manier om dat ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Ook de huisartsen hebben daarbij een verantwoordelijkheid, samen met Treant natuurlijk. Dat is onderwerp van gesprek dat wij met hen graag aan blijven gaan.