Radiologie viert Dag van de Stralende Beroepen › Treant Zorggroep

Radiologie viert Dag van de Stralende Beroepen

Geplaatst op: 4 november 2013

De afdeling Radiologie van Ziekenhuis Bethesda besteedt op vrijdag 8 november aandacht aan de Dag van de Stralende Beroepen. Tijdens deze dag, wereldwijd bekend als World Radiography Day, wordt de ontdekking van de röntgenstraling door professor W.C. Röntgen gevierd. Over de hele wereld is er tijdens de Dag van de Stralende Beroepen aandacht voor het werk van de medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundigen (MBB’ers).

De afdeling Radiologie is de belangrijkste afdeling in het ziekenhuis als het gaat om het gebruik van straling. Veel patiënten komen met deze afdeling en haar medewerkers in contact. Bijvoorbeeld voor het maken van een röntgenfoto, voor een CT- of MRI-onderzoek of voor een onderzoek in het kader van borstkanker.

Tijdens deze jaarlijkse dag gaat de aandacht naar de belangrijke rol van professionals in deze sector. Speciaal voor de gelegenheid wordt op de feestelijk aangeklede afdeling Radiologie en functieonderzoeken op 8 november een film vertoond over het beroep MBB’er. Ook is er informatiemateriaal beschikbaar over de inhoud van het vak.