Publiekslezing over slaapapneu in Scheper › Treant Zorggroep

Publiekslezing over slaapapneu in Scheper

Geplaatst op: 26 februari 2016

Snurken, ademstops tijdens de slaap, overdag weinig energie hebben, voor de tv in slaap vallen, prikkelbaar en vergeetachtig zijn... Dit zijn typische klachten die passen bij slaapapneu. Slaapapneu verstoort de kwaliteit van leven, relaties en kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Slaapapneu komt vooral voor bij mensen van 45 tot 65 jaar. Iedereen die hier meer over wil weten is van harte welkom bij de gratis publiekslezing over slaapapneu en snurken op 19 maart in ziekenhuislocatie Scheper (onderdeel van Treant Zorggroep).

De lezing, georganiseerd door specialisten van de poli Longziekten/slaapapneu van het Scheper, staat in het teken van het (h)erkennen van slaapapneu/snurken en de behandeling daarvan. Er zijn ook stands waarbij bezoekers meer informatie kunnen krijgen over CPAP (apparaat dat de luchtwegen openhoudt), de slaappositietrainer en de MRA(snurk)-beugel. Analisten laten zien hoe een slaaponderzoek in het werk gaat. Ook de ApneuVereniging (patiëntenvereniging) is aanwezig. Uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

De publiekslezing is in ziekenhuislocatie Scheper (Emmen) op zaterdag 19 maart van 9.00 tot 13.00 uur. Klik in het blauwe blok rechts voor programma-informatie en aanmelden.