Publiekslezing over slaapapneu (VOL) › Treant Zorggroep

Publiekslezing over slaapapneu (VOL)

Geplaatst op: 19 februari 2019

Rise en shine! Voor snurkers en partners

Slapen kan doodvermoeiend zijn! Mensen met slaapapneu, dus een verstoorde ademhaling tijdens de slaap, hebben vaak diverse klachten. Bijvoorbeeld slaperigheid overdag, concentratieverlies en soms hartkloppingen. Bovendien is er vaak sprake van snurken, wat tot relatieproblemen kan leiden. De klachten nemen vaak langzaam toe. Treant Zorggroep organiseert daarom tijdens de Internationale Dag van de Slaap op vrijdag 15 maart een gratis publiekslezing. Voor iedereen die meer wil weten over slaapapneu en snurken. 

Tijdens de lezing wordt duidelijk wat slaapapneu betekent voor de gezondheid en hoe het ontstaat. ‘Mensen komen er vaak laat achter omdat de symptomen niet herkend worden’, aldus physician assistant van Treant Esther Meijer. Tijdens de lezingen van longarts Jeroen Liesker, KNO-arts Deniz Mutsaers en verpleegkundig specialist Tessa Ammeraal is er aandacht voor diverse behandelmethoden, zoals CPAP (apparaat dat de luchtwegen openhoudt) en chirurgische ingrepen.

Bij de lezing is ook de ApneuVereniging (patiëntenvereniging) aanwezig en een bedrijf dat gespecialiseerd is in medische thuiszorg (Vivisol). Ook zijn er laboranten aanwezig die gespecialiseerd zijn in slaaponderzoek. Uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Praktische info

De publiekslezing is in ziekenhuislocatie Scheper (Emmen) op vrijdag 15 maart van 19.00 tot 21.00 uur in zalen 1, 2 en 3 (zaal open en bezoeken informatiestands vanaf 18.30 uur). De lezing wordt georganiseerd door specialisten van de polikliniek Longziekten/slaapapneu van Scheper, samen met de ApneuVereniging. Omdat deze lezing vol zit, is aanmelden helaas niet meer mogelijk.