Publiekslezing over slaapapneu (VOL) › Treant Zorggroep

Publiekslezing over slaapapneu (VOL)

Geplaatst op: 12 januari 2018

Slapen kan doodvermoeiend zijn! Mensen met slaapapneu, dus een verstoorde ademhaling tijdens de slaap, hebben vaak diverse klachten. Bijvoorbeeld slaperigheid overdag, concentratieverlies en soms hartkloppingen. Bovendien is er vaak sprake van snurken, wat tot relatieproblemen kan leiden. De klachten nemen vaak langzaam toe. Treant Zorggroep organiseert op dinsdag 6 februari een gratis publiekslezing, voor iedereen die meer wil weten van slaapapneu en snurken.

Wegens grote belangstelling is het helaas niet meer mogelijk u hiervoor aan te melden.

Tijdens de lezing wordt het duidelijk wat slaapapneu betekent voor de gezondheid en hoe het ontstaat. ‘Mensen komen er vaak laat achter omdat de symptomen niet herkend worden’, aldus Jeanet Kok, physician assistant Longgeneeskunde bij Treant. Tijdens de lezingen van longarts Femke Harding en KNO-arts Guido Hoogervorst is er aandacht voor diverse behandelmethoden, zoals CPAP (apparaat dat de luchtwegen openhoudt), de slaappositietrainer en de MRA(snurk)-beugel. Patiënten kunnen op alle Treantlocaties terecht met hun problemen rond slaapapneu.

Maskerraad
Bij de lezing is ook de ApneuVereniging (patiëntenvereniging) aanwezig, vergezeld door ‘de maskerraad’. Dit is een duo, bestaande uit Cok en Bep van Norde, dat op een laagdrempelige manier informatie geeft. Zij hebben de meest gebruikte maskers mee en kunnen ook op individuele problemen ingaan. Uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Praktische info
Wegens grote belangstelling is aanmelden helaas niet meer mogelijk. De publiekslezing is in ziekenhuislocatie Bethesda (Hoogeveen) op dinsdag 6 februari van 20.00 tot 22.00 uur (zaal open en bezoeken informatiestands vanaf 19.00 uur).  De lezing wordt georganiseerd door specialisten van de polikliniek Longziekten/slaapapneu van Bethesda samen met de ApneuVereniging.