Treant investeert in een gezonde leefstijl › Treant Zorggroep

Treant investeert in een gezonde leefstijl

Geplaatst op: 19 maart 2018

Wandelen: een goede stap op weg naar een gezond hart

Een gezonde leefstijl verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Voldoende beweging is daarbij – naast niet roken, gezonde voeding en leren omgaan met stress – ontzettend belangrijk. De cardiologen van Treant organiseren samen met patiëntenvereniging Harteraad daarom op woensdag 18 april een publiekslezing in ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen, ínclusief een gezonde wandeling.

‘In ons verzorgingsgebied wonen in verhouding veel mensen die risico lopen op hart- en vaatziekten’, aldus cardioloog Marloes van der Wielen. ‘Deze mensen hebben baat bij een gezonde leefstijl. Omdat voorkomen nu eenmaal beter is dan genezen, helpen wij ze daarbij graag.’

Bestaande patiënten, hun naasten en andere geïnteresseerden zijn op woensdag 18 april van harte welkom bij een publiekslezing over een gezonde leefstijl. Bezoekers kunnen informatie ophalen bij een aantal stands, bijvoorbeeld op het gebied van diëtetiek en fysiotherapie. Daarnaast vertelt cardioloog Marloes van der Wielen over de invloed van een gezonde leefstijl op hart- en vaatziekten. Speciaal aan deze lezing is de wandeling door de directie omgeving van het ziekenhuis. Een nieuw programmaonderdeel dat prima aansluit bij het thema. Van der Wielen: ‘We voegen de daad direct bij het woord: beweging is een goede stap op weg naar een gezond hart.’

Meer informatie en aanmelden
De publiekslezing inclusief de wandeling (4km) start op 18 april om 15.30 uur in de Grote Zaal van ziekenhuislocatie Bethesda. Aanmelden is nodig en kan via www.treant.nl/wandelen. Daar vinden belangstellenden ook meer informatie over het programma.

Harteraad
Harteraad is de patiëntenvereniging voor hart- of vaatpatiënten en hun naasten. Harteraad komt op voor hun belangen en werkt voortdurend aan het verbeteren van de kwaliteit van de behandeling en de zorg. Onder andere door het organiseren van activiteiten voor en door patiënten, zoals voorlichtingsbijeenkomsten, Hart&Vaatcafé’s en bijeenkomsten voor lotgenotencontact.

Gerelateerde specialismen