Proef pendelbus tussen Treant-ziekenhuislocaties van start › Treant Zorggroep

Proef pendelbus tussen Treant-ziekenhuislocaties van start

Geplaatst op: 3 oktober 2017

Treant Zorggroep begint maandag 9 oktober een proef met een pendeldienst tussen de ziekenhuislocaties in Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal. De dienst is bedoeld voor patiënten van Treant Zorggroep en hun begeleiders.

De dienst wordt met twee achtpersoonsbussen uitgevoerd door Connexxion. De pendelbussen rijden van 7.30 uur ’s ochtends tot 16.30 uur ’s middags tussen Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal. De exacte vertrektijden zijn te vinden op www.pendelbustreantziekenhuizen.nl. De bussen stoppen voor de hoofdingang van de ziekenhuislocaties. De opstapplaatsen worden aangegeven met een haltebord.

Reserveren en kosten

Patiënten die naar een andere locatie moeten, kunnen online een plek reserveren voor zichzelf en eventuele begeleiding via www.pendelbustreantziekenhuizen.nl of telefonisch via 0597 45 44 44. Op die manier zijn zij verzekerd van een plek in de bus.

Zonder reservering opstappen kan natuurlijk ook. Een enkele reis met de pendelbus kost € 4,00. Betalen kan contant of via pin. Patiënten die de auto voor vertrek op de parkeerplaats van de locaties Bethesda in Hoogeveen of Scheper in Emmen parkeren, krijgen van de buschauffeur een gratis uitrijkaart.

Proef

De proef duurt drie maanden, van 9 oktober tot en met 5 januari. Als de proef succesvol is, gaan we in gesprek met de gemeenten hoe zij structureel invulling kunnen geven aan een pendeldienst tussen de drie ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep.