Poolse jeugddansgroep treedt op in Holtingerhof › Treant Zorggroep

Poolse jeugddansgroep treedt op in Holtingerhof

Geplaatst op: 1 april 2015

Op vrijdag 10 april is het precies 70 jaar geleden dat Emmen werd bevrijd door Poolse soldaten. In het kader van de bevrijding komt een Poolse jeugddansgroep van het Gymnasium Objerzierzu uit het stadje Oborniki van 9 tot en met 12 april naar Emmen. De groep komt ook om de inwoners van Emmen te bedanken voor de vele hulpgoederen die zij de afgelopen jaren van hen mochten ontvangen. Dit doen zij door enkele optredens in Emmen te verzorgen.

Op vrijdag 10 april treedt de dansgroep van 15.00 tot 17.00 uur op in woonwijkcentrum Holtingerhof aan de Holtingerbrink 62 in Emmen, onderdeel van Treant Zorggroep. Inwoners uit de gemeente Emmen zijn hierbij van harte welkom. Na het optreden zijn de dansgroep en een Poolse delegatie die meekomt met het bezoek in Nederland aanwezig bij de herdenkingsceremonie bij het Poolse monument in Noordbarge.

Knuffels voor Pools ziekenhuis
In de afgelopen jaren hebben de inwoners van Oborniki vele goederen ontvangen van particulieren, maar ook onder meer ziekenhuisbedden van het Scheper. Bewoners en medewerkers van Holtingerhof willen graag nog iets betekenen voor het ziekenhuis in Oborniki. Daarom gaan zij knuffels inzamelen voor de kinderafdeling van het Poolse ziekenhuis. Ook inwoners van Emmen zijn van harte uitgenodigd knuffels in te leveren. Dat kan tot en met 10 april bij Holtingerhof in Bargeres.