Plastisch chirurgen openen deuren › Treant Zorggroep

Plastisch chirurgen openen deuren

Geplaatst op: 15 november 2013

De plastisch chirurgen van Ziekenhuis Bethesda openen hun deuren tijdens de Nationale Dag van de Plastische Chirurgie. Om het werk van de plastisch chirurgen van Ziekenhuis Bethesda onder de aandacht te brengen, zijn bezoekers op vrijdag 22 november van harte welkom. Er zijn diverse voordrachten en demonstraties.

De plastisch chirurgen bieden een kijkje achter de schermen omdat zij het belangrijk vinden bezoekers te informeren over de vele gezichten die het vak kent. R.L. Molenaar en G.J. Sonneveld zijn plastisch chirurg in Ziekenhuis Bethesda. Molenaar: “In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is er slechts in enkele gevallen sprake van cosmetische chirurgie, ofwel het mooier maken van mensen. De focus ligt op het herstellen van vorm en functie. Bijvoorbeeld plastische chirurgie bij huidkanker of borstreconstructies bij borstkanker.”

Programma
Op 22 november zijn bezoekers van 10.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur welkom in de polikliniek Plastische chirurgie. Zij kunnen daar terecht voor diverse voordrachten over handchirurgie, carpaal tunnel syndroom, trigger finger, huidkanker, borstreconstructie, borstverkleining en ooglidcorrectie. Ook zijn er demonstraties rond de operatiemicroscoop, hechten, borstimplantaten en gewrichtsprothesen. Gedurende de dag kunnen bezoekers vragen stellen aan de plastisch chirurgen en de medewerkers van de polikliniek.

Locatie
Polikliniek Plastische Chirurgie, gebouw Y, Icaregebouw, adres: dr. G.H. Amshoffweg 11 in Hoogeveen. Voordrachten zijn in de hal bij de polikliniek; demonstraties zijn op de polikliniek zelf.