Plastisch chirurg dr. Schweter uitgeroepen tot ‘Specialist van het jaar’ › Treant Zorggroep

Plastisch chirurg dr. Schweter uitgeroepen tot ‘Specialist van het jaar’

Geplaatst op: 12 oktober 2018

Jaarlijks maken de coassistenten van Treant tijdens de Specialistenborrel bekend wie de prestigieuze titel ‘Specialist van het jaar’ krijgt. Gisteren ontving dr. Jochen Schweter, plastisch chirurg en handchirurg, de felbegeerde titel. De coassistenten kozen deze specialist omdat hij het enthousiasme voor het vak weet over te dragen, een fijne en vriendelijke begeleider is, de tijd neemt om dingen uit te leggen en feedback op een opbouwende manier geeft. Behalve het dragen van de titel mag dr. Schweter een jaar lang gebruikmaken van een speciale parkeerplek dichterbij het ziekenhuis.

Naast de ‘Specialist van het jaar’ verkozen de coassistenten gisteravond afdeling Cardiologie tot meest gewaardeerde afdeling en Martijn Ronde tot meest gewaardeerde arts-assistent. Voor de verkiezing gaven coassistenten met stembriefjes hun voorkeur aan. Zo won chirurg dr. Frank Kloppenberg vorig jaar de titel voor het feit dat hij een goede begeleider en een fijne specialist is.

De jaarlijkse verkiezing ‘Specialist van het jaar’ is een initiatief van de co-raad. Deze raad vertegenwoordigt de coassistenten van Treant. Op de drie ziekenhuislocaties van Treant krijgen geneeskundestudenten onder begeleiding van specialisten de mogelijkheid het vak in de praktijk te leren. Daarnaast volgen coassistenten wekelijks gezamenlijk onderwijs.