Patiënt krijgt uitnodiging voor afspraak polikliniek › Treant Zorggroep

Patiënt krijgt uitnodiging voor afspraak polikliniek

Geplaatst op: 25 mei 2010

Vanaf 31 mei 2010 krijgen patiënten die doorverwezen worden door de huisarts naar een medisch specialist van Ziekenhuis Bethesda, een brief thuis met daarin een uitnodiging voor een afspraak. Mocht de geplande afspraak niet schikken dan kan de patiënt natuurlijk bellen om de afspraak te verzetten. De patiënt kan hiervoor rechtstreeks contact opnemen met het secretariaat van de betreffende polikliniek. Op dit moment bellen patiënten zelf naar het ziekenhuis om een afspraak te maken en nemen ze hun verwijsbrief mee.

Straks stuurt de huisarts de verwijsbrief digitaal naar Ziekenhuis Bethesda. Hierdoor beschikt het ziekenhuis over alle informatie die nodig is om de afspraak en eventuele onderzoeken te plannen. Dit heeft voor de patiënten het voordeel dat ze de afspraak en eventueel bijbehorende onderzoeken in een zo kort mogelijke tijd kunnen doorlopen door een betere planning. Daarnaast krijgen patiënten de informatie die ze nodig hebben met de brief thuisgestuurd, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden.

Ziekenhuis Bethesda heeft de nieuwe werkwijze samen met de huisartsen geïnitieerd. Deze werkwijze is sneller en efficiënter voor patiënten, huisartsen en medisch specialisten. Na invoering van dit systeem bij de eerste groep huisartsen wordt dit ook uitgerold naar andere huisartsenpraktijken in de omgeving van Hoogeveen.