Ouderen De Paasbergen blij met BeleefTV › Treant Zorggroep

Ouderen De Paasbergen blij met BeleefTV

Geplaatst op: 13 juli 2017

Voor de aanschaf van een BeleefTV heeft woonwijkcentrum De Paasbergen in Odoorn, onderdeel van Treant Zorggroep, € 2.500,- ontvangen uit het Fonds Ab Laane van het Nationaal Ouderenfonds. Met de BeleefTV hebben de bewoners van het Oringer woonwijkcentrum er een leuke tijdsbesteding bij.

Een BeleefTV is een tafel met een ingebouwd beeldscherm. Bewoners van De Paasbergen kunnen er interactieve spellen mee doen. Hiermee wordt hun fijne motoriek gestimuleerd. Ook kunnen ze ermee muziek luisteren, beelden uit hun eigen jeugd bekijken en daarover praten. Ouderen kunnen er samen mee bezig zijn en natuurlijk kunnen er volop leuke gesprekken met (klein)kinderen, vrijwilligers en medewerkers ontstaan. Een proef bij De Paasbergen heeft uitgewezen dat alle bewoners ermee uit de voeten kunnen, zowel ouderen met ernstige dementie als ouderen met een somatisch zieketebeeld.

Dinsdagochtend 11 juli ontving Marianne Hogenberg – initiatiefneemster van de BeleefTV bij De Paasbergen – de cheque uit handen van de heer Wallinga, ambassadeur van het Nationaal Ouderenfonds. Dit vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst, waar veel bewoners en medewerkers bij aanwezig waren.

Gerelateerde locaties