Opnieuw informatieavond hartfalen › Treant Zorggroep

Opnieuw informatieavond hartfalen

Geplaatst op: 7 maart 2013

De vakgroep Cardiologie van Ziekenhuis Bethesda organiseert op woensdag 20 maart een informatieavond over hartfalen. De avond is een herhaling van de succesvolle informatieavond in januari.

Hartfalen betekent dat de pompfunctie van het hart verminderd is. Als gevolg daarvan kan vocht zich ophopen in de benen, longen en andere weefsels in het lichaam. Hartfalen kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een hartaanval, een zieke hartklep of te veel spanning op het hart door een jarenlange, onbehandelde hoge bloeddruk. Hartfalen is een chronische aandoening die wel behandeld kan worden maar niet kan genezen.

Tijdens de informatieavond geven de cardiologen en een verpleegkundig specialist uitleg over de symptomen, oorzaken, gevolgen en de behandeling van hartfalen. Ook komen de laatste ontwikkelingen aan bod en volgt uitleg over de hartfalenpolikliniek. Daarnaast is er aandacht voor wat de patiënt zelf kan doen om met hartfalen zo goed mogelijk in conditie te blijven en een goed evenwicht in de vochthuishouding te behouden, bijvoorbeeld op het gebied van voeding.
De informatieavond is op woensdag 20 maart, van 19.30 tot 21.00 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur). Locatie: Ziekenhuis Bethesda, dr. G.H. Amshoffweg 1 in Hoogeveen, Grote Zaal (routenummer 64).

Sprekers: cardiologen Robert van Es en Eduard Hoekstra, verpleegkundig specialist Jeannette Liefers en diëtist Marit van de Berg. Aanmelden is verplicht en kan via het e-mailadres cardiologie@bethesda.nl.