Opening Mammacentrum Treant Zorggroep › Treant Zorggroep

Opening Mammacentrum Treant Zorggroep

Geplaatst op: 30 september 2016

Op zaterdag 8 oktober – in de oktober borstkankermaand – wordt het nieuwe Mammacentrum van Treant Zorggroep om 11.00 uur feestelijk geopend door Karel Loohuis, burgemeester van Hoogeveen en Anita Pepping, journalist bij Dagblad van het Noorden en medeauteur van Plenter@Pepping, een mailwisseling over kanker, leven, liefde, dood, voetbal en meer. Het centrum is specifiek bedoeld voor de diagnostiek en behandeling van borstafwijkingen, in het bijzonder van borstkanker.

De deuren van het Mammacentrum zijn tot 16.00 uur geopend voor bezoekers. Medewerkers van de diverse disciplines die betrokken bij de mammazorg geven bezoekers tekst en uitleg over onderzoeken, de nieuwste diagnostische apparatuur en behandelingen. Ook zijn er deze dag rondleidingen en publiekslezingen over borstkanker.

Het koor ‘Zingen voor je Leven’ van de Stichting Kanker in Beeld laat zien wat zingen en muziek kan betekenen voor patiënten en/of hun naasten en zorgt deze dag voor een muzikale omlijsting. Op dinsdag 11 oktober krijgt de opening een vervolg met een Mammasymposium voor zorgprofessionals in theater De Tamboer in Hoogeveen.

Alles bij elkaar
In het Mammacentrum in Hoogeveen kunnen de patiënten op één dag en op één afdeling terecht voor alle benodigde onderzoeken. Ook een eventuele operatie vindt in Hoogeveen plaats. Op de andere twee ziekenhuislocaties in Emmen en Stadskanaal blijven de nabehandelingen mogelijk, zoals chemokuren en controles.

In het centrum is de nieuwste apparatuur voor beeldvorming en weefseldiagnostiek aanwezig. Hiermee is het doorgaans mogelijk om patiënten nog dezelfde dag een uitslag te geven van hun eventuele borstafwijking. Gelukkig kan het merendeel van de patiënten die ons centrum bezoekt nog dezelfde dag met een geruststellend bericht naar huis. Diegene bij wie helaas borstkanker wordt vastgesteld, krijgt duidelijkheid en vaak ook al een behandelplan. Met de bundeling van alle kennis van en ervaring in één centrum, maken we de best mogelijke diagnostiek en behandeling van borstkanker in Noord-Nederland mogelijk.

Locatie Mammacentrum: 5e etage ziekenhuislocatie Bethesda, dr. G.H. Amshoffweg 1 in Hoogeveen.