Open Dag Zorgpalet › Treant Zorggroep

Open Dag Zorgpalet

Geplaatst op: 5 maart 2014

Zorgpalet heet iedereen van harte welkom tijdens de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn op zaterdag 15 maart. In Weidesteyn en Tonckenshuys zijn er tussen 10.00 en 16.00 uur uiteenlopende activiteiten. Hieronder per locatie een greep uit het programma.

Advies- en Behandelcentrum Weidesteyn
In de zorg zijn veel beroepen mogelijk, zoals psycholoog, fysiotherapeut, logopedist of geestelijk verzorger. Op de stands kunnen belangstellenden vragen stellen aan deze (en meer) zorgprofessionals. Bezoekers mogen meedoen aan het ‘balansparcours’ en kunnen ervaren hoe het is om te koken met een neurologische aandoening. De kunstliefhebber kan het hart ophalen in de recreatiezaal: naast glaswerk en keramiek is hier een schilderij van maar liefst 8 meter bij 2,30 meter: ‘De veemarkt van Hoogeveen’.

Adres: Dr. G.H. Amshoffweg 4 in Hoogeveen.

Woonwijkcentrum Tonckenshuys
In Tonckenshuys zijn diverse demonstraties en workshops, bijvoorbeeld van de Xbox (spelcomputer met balansoefeningen), het zitbad, de tillift, de ‘therapeutic touch-behandeling’ en de bewegingsgroep. Er zijn diverse activiteiten: van schilderen, handwerken tot koersbal. Ook kunnen bezoekers een rondleiding krijgen in een inleunwoning, zorgwoning en in een aanleunwoning van De Molenhof.

Adres: Meppelerweg 22 in Zuidwolde.