Open dag in Weidesteyn › Treant Zorggroep

Open dag in Weidesteyn

Geplaatst op: 12 maart 2013

Wie een kijkje wil nemen achter de schermen van een verpleeghuis, krijgt daarvoor binnenkort de kans. Advies- en Behandelcentrum Weidesteyn, onderdeel van Zorgpalet, opent deze zaterdag 16 maart van 10.00 tot 16.00 uur de deuren tijdens de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn. Iedereen is van harte welkom. 

Tijdens de Open Dag is er voor elk wat wils. Er zijn diverse kraampjes en live demonstraties. Werkzoekenden en scholieren kunnen informatie krijgen over alle beroepen in de zorg. Zo geven verpleegkundig specialisten informatie over vallen, incontinentie en hygiëne. Er zijn demonstraties van onder andere tilliften en een ligsysteem. Ook de logopedisten, activiteitenbegeleiders, bewegingsagogen, fysiotherapeuten, psychologen en de geestelijke verzorgers laten zien wat ze betekenen in het dagelijkse leven van bewoners en cliënten van Weidesteyn.
Verder krijgen bezoekers de kans kennis te maken met Alfie de knuffelrobot, is er een ‘zintuigenkraam’ en een presentatie van de braintrainer. Treinfans kunnen hun hart ophalen bij de modelspoorbaan en de kookgroepen laten zien hoe je lekkere hapjes kunt maken. Ook worden er kniepertjes gebakken voor het goede doel: een nieuwe piano voor de recreatiezaal. Daarnaast is er een presentatie van de nieuwe kampeermogelijkheid in Echten voor bewoners/cliënten en hun dierbaren. Ten slotte kan men tijdens de Open Dag kennismaken met de kapsalon/beautysalon van de bewoners: bezoekers kunnen een kleine beautybehandeling ondergaan.