Oostermarke in actie voor Alzheimer Nederland › Treant Zorggroep

Oostermarke in actie voor Alzheimer Nederland

Geplaatst op: 22 oktober 2014

Een op de vijf mensen krijgt dementie. Medewerkers van woonwijkcentrum Oostermarke in Emmen, onderdeel van Leveste Care, zien in hun werk dagelijks de gevolgen. Daarom besloten zij aan te haken bij de landelijke collecteweek van Alzheimer Nederland van 6 tot en met 12 november. In deze week zijn er diverse activiteiten bij Oostermarke aan de Veenkampenweg 110 in Emmen. Een groot deel van de opbrengst gaat naar Alzheimer Nederland.

De actieweek is bedoeld voor alle bewoners van de wijk Oud Emmen, bewoners en hun familieleden/mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers van Oostermarke en andere belangstellenden. Aanmelden kan door uiterlijk 28 oktober te mailen naar oostermarke.welzijn@levestecare.nl. Belangrijk is dat men daarbij vermeldt aan welk onderdeel men wenst mee te doen en met hoeveel personen.

Stella Braam: Alzheimer voor dummies
Donderdag 6 november, 19.00 uur
In een speelse, interactieve presentatie neemt Stella Braam (schrijfster van o.a. 'Help, ik heb Alzheimer') u mee op reis in de wereld van de oudere die 'ze niet meer op een rijtje heeft', om haar vader te citeren. De voorstelling maakt op humoristische wijze duidelijk hoe je leven er uit ziet als je Alzheimer hebt en hoe de mantelzorger en zorgprofessional soms tot wanhoop worden gedreven – maar meestal toch een uitweg vinden, waar wel wat creativiteit bij komt kijken. Entreekosten (€ 2,50 p/p) komen volledig ten goede aan Alzheimer Nederland.

Novemberfair
Vrijdag 7 november, 14.00-19.00 uur          
Op de fair vindt u naast informatie, allerhande gezellige standjes waar u producten kunt kopen. Vanzelfsprekend zijn er mogelijkheden om ook de inwendige mens tevreden te stellen.       

Themamaaltijd
Zaterdag 8 november, 12.00-14.00 uur
In het restaurant wordt een themamaaltijd verzorgd. Bewoners, familie, medewerkers en andere belangstellenden kunnen samen genieten van 'Fingerfood´. De kosten voor deze maaltijd zijn € 12,50. Drankjes worden geserveerd voor € 1,00 waarvan € 0,50 per drankje bestemd is voor Alzheimer Nederland.

Workshop Levensboek
Zondag 9 november, 14.00-16.00 uur
Tijdens deze workshop maken ouderen en hun familieleden onder begeleiding een levensboek. Een levensboek kan gebruikt worden als een hulpmiddel in de zorg voor dementeren, maar is bovenal een waardevol herinneringsboek voor ouderen en hun familie. Het is de bedoeling dat deelnemers zelf foto’s meenemen die in het boek verwerkt kunnen worden. Deelname aan deze workshop kost € 10,00, waarvan € 7,50 materiaalkosten en  € 2,50 voor Alzheimer Nederland. 

Samen bewegen
Maandag 10 november, 14.30-16.00 uur
Onder begeleiding van een professional samen actief bezig zijn in een circuitvorm met verschillende materialen. Plezier in bewegen en het opbouwen van conditie staan centraal. Bij sommige onderdelen wordt gewerkt met muziek. Deelnemen kost € 3,50 per persoon (geheel bestemd voor Alzheimer Nederland). 

Theatervoorstelling 'De lichte kwelling'
Woensdag 12 november, 19.00 uur
'De lichte kwelling' verzorgt een improvistatie-theatervoorstelling, bestaande uit spel, tekst en liedjes rondom het onderwerp dementie. Het publiek heeft inbreng en bepaalt daardoor mede het verloop van de voorstelling. Entreekosten (€ 2,50) gaan naar Alzheimer Nederland.

Gerelateerde locaties