Oogziekenhuis Zonnestraal en Treant bieden samen oogzorg in regio Hoogeveen › Treant Zorggroep

Oogziekenhuis Zonnestraal en Treant bieden samen oogzorg in regio Hoogeveen

Geplaatst op: 13 februari 2018

Oogziekenhuis Zonnestraal Hoogeveen en Treant Zorggroep gaan intensief samenwerken om de oogheelkundige zorg in de regio Hoogeveen vorm te geven. Oogziekenhuis Zonnestraal neemt zowel de poliklinische als operatieve zorg voor oogpatiënten van Treant in de regio Hoogeveen op zich. Hiertoe verplaatst Oogziekenhuis Zonnestraal haar oogkliniek in overleg met Treant nog voor de zomer naar een nieuwe locatie in Hoogeveen. Door de samenwerking kunnen patiënten in Hoogeveen mogelijk weer op de locatie Bethesda oogheelkundige zorg krijgen en worden de wachtlijsten verkort.

Treant en Oogziekenhuis Zonnestraal werkten de afgelopen periode al nauw samen: zo vervult Treant al een achterwachtfunctie bij calamiteiten, wordt het operatiekamer-instrumentarium van Oogziekenhuis Zonnestraal gereinigd en gesteriliseerd in Bethesda en huurde de oogkliniek tijdelijk een operatiekamerruimte in Bethesda. Met de nieuwe samenwerking zetten Treant en Oogziekenhuis Zonnestraal een volgende stap in de samenwerking.

Oogzorg in Drenthe
De oogzorg in Nederland en met name in het noorden is al geruime tijd niet toereikend. Dit heeft ook in de regio Hoogeveen geleid tot wachtlijsten en zorg op grotere afstand van de woonplaats van patiënten. Zonnestraal en Treant zijn blij met de samenwerking om dit probleem op te lossen. David Post, chief medical officer van Treant: ‘Ik ben enorm blij met deze samenwerking. Wij zorgen er hiermee samen voor dat patiënten toegang houden tot kwalitatief hoogwaardige oogheelkundige zorg en dat de zorg dichtbij in vertrouwde omgeving geleverd kan worden. Ik kijk uit naar de samenwerking.’ Regiomanager Jarno Koren van Oogziekenhuis Zonnestraal: ‘Uitbreiden van de zorgcapaciteit waardoor meer patiënten sneller geholpen kunnen worden in Drenthe is essentieel. Daarvoor moeten we ook de operatie- en polikliniekcapaciteit verhogen. We zijn blij dat dit kan op een nieuwe locatie. We verwachten dat dit nieuwe operatiekamercomplex nog voor de zomer van 2018 gereed is.’

Ketenzorg
Door de locatie van het oogziekenhuis te verplaatsen naar een nieuwe locatie kan Oogziekenhuis Zonnestraal een groter operatiekamercomplex en polikliniekruimte realiseren. Naast drie oogartsen is er veel ruimte voor de optometristen, orthoptisten en physician assistenten en/of Arts Assistent (AGNIO). Met de samenwerking tussen Treant en Oogziekenhuis Zonnestraal komt ook de ketenzorg Diabetes dichterbij. Internisten van Bethesda kunnen intensief samenwerken met de oogheelkundige specialisten op het gebied van diabeteszorg en de problemen die hierdoor ook ontstaan met het zicht van de patiënt. Daarnaast kunnen ook Koninklijke Visio (een Nederlands expertisecentrum voor onderwijs, zorg en dienstverlening voor mensen met een visuele beperking) en Visser Contactlenzen (leverancier van medische contactlenzen) een plek vinden in de nieuw te realiseren locatie. 

Over Oogziekenhuis Zonnestraal
Oogziekenhuis Zonnestraal (onderdeel van NL Healthcare Clinics) heeft een landelijke capaciteit om de continuïteit in zorg te garanderen. Dit wordt versterkt door de voorgenomen fusie met Bergman Clinics. Daarmee worden ze in Nederland de grootste aanbieder van planbare medische zorg in focusklinieken. Oogziekenhuis Zonnestraal is 9 jaar gevestigd in Hoogeveen.

Gerelateerde specialismen