Oncologiepatiënten geven niet op bij Rietplasloop › Treant Zorggroep

Oncologiepatiënten geven niet op bij Rietplasloop

Geplaatst op: 12 mei 2014

Zondag 11 mei hebben zo’n twintig oncologiepatiënten de loopclinic ‘opgeven is geen optie’ voor de 5 kilometer Rietplasloop met goed gevolg beëindigd. Zij hebben de afgelopen drie maanden getraind om dit te kunnen volbrengen.

Samen met het Scheper Ziekenhuis en atletiekclub De Sperwers verzorgt de stichting Rietplasloop hardloopclinics voor (ex-)kankerpatiënten als voorbereiding op de Rietplasloop in Emmen. De clinics startten op 27 februari, waarbij de aspirantlopers werden begeleid door fysiotherapeut Jeroen Broekhoff en verpleegkundig specialist oncologie Mieke Kuilder van het Scheper Ziekenhuis (beiden zeer ervaren lopers) met ondersteuning van trainers en begeleiders van de Sperwers.

Lies van Urk stimuleringsprijs
De loopclinic is ook genomineerd voor de veertiende Lies van Urk stimuleringsprijs Emancipatie van de gemeente Emmen. De stimuleringsprijs is voor initiatieven die ‘meedoen’ bevorderen. Oftewel, personen of projecten die ervoor zorgen dat bijvoorbeeld ouderen, werkzoekenden, gehandicapten of allochtonen mee kunnen doen aan de maatschappij.

Prijsuitreiking
De prijs wordt op 22 mei uitgereikt. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst in de raadzaal, waar alle aangemelde initiatieven zich mogen presenteren. De finalisten worden beoordeeld op hun schriftelijke aanmelding en de presentatie. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 1.250 en een wisseltrofee. Deze prijs moet worden gebruikt om activiteiten mee uit te voeren of te ontwikkelen.