Nieuwe Spoedpost voor huisartsen en ziekenhuislocatie Scheper › Treant Zorggroep

Nieuwe Spoedpost voor huisartsen en ziekenhuislocatie Scheper

Geplaatst op: 4 augustus 2016

Vanaf 5 augustus kunnen spoedpatiënten in Emmen en omgeving voor al hun spoedzorgvragen weer terecht op de vertrouwde plek van de Spoedeisende Hulp en CHD huisartsenpost (HAP) van het Scheper in Emmen. Na een verbouwing van circa zes maanden, is vanaf deze datum de nieuwe Spoedpost weer volledig in gebruik.

Alhoewel de locatie en de ingang gelijk zijn gebleven, is al het andere vernieuwd. Bij de nieuwe inrichting is zo veel mogelijk ingezet op efficiënt gebruik van ruimtes, personeel en middelen. Daarom heet de SEH/HAP nu ook Spoedpost. De patiënten hoeven voortaan niet zelf meer te kiezen of ze zich moeten melden bij de SEH- of huisarts. Want dat wordt voor hen geregeld door deskundige zorgverleners bij de gezamenlijke ontvangstbalie. Ook de wachtkamer voor patiënten, de koffiekamer voor het personeel en onder andere het magazijn worden gedeeld. Verder is de hele spoedpost opnieuw ingedeeld en voorzien van lichte, vriendelijke kleuren en meubilair.

Gerealiseerd
Tijdens de verbouwing zijn onder meer de volgende zaken gerealiseerd: een gezamenlijke ontvangstbalie en wachtkamer, twaalf ruime behandelkamers, opvangmogelijkheid voor MRSA-verdenking en verwarde personen, een goed geoutilleerde gipskamer, een speciale ontsmettingsruimte voor CBRN-slachtoffers (CBRN: chemische, biologische of radiologische/nucleaire stoffen) en een opvangkamer voor slachtoffers van seksueel geweld. In de wachtruimte is een speciaal hoekje ingeruimd voor kinderen.

Luuk Tomson, hoofd van de SEH: “Je moet het zien en weten hoe het was om in een split second te begrijpen hoe blij wij en onze patiënten zijn met deze verbouw”. “De nieuwe situatie zal voor zowel patiënten als medewerkers een enorme verbetering zijn en een verrijking binnen de spoedzorg in de regio Zuidoost-Drenthe” vult Ronald Officier namens de CHD aan.

Aanleiding
De originele SEH was te klein en te oud voor het aantal patiënten dat iedere dag geholpen moet worden en er was te weinig werkruimte beschikbaar. Ook de samenwerking met de huisartsenpost werd door de huidige situatie bemoeilijkt. De verbouwing heeft deze knelpunten opgelost.