Nieuwe overkapping Refaja feestelijk geopend › Treant Zorggroep

Nieuwe overkapping Refaja feestelijk geopend

Geplaatst op: 6 juni 2017

Tijdens een flinke stortbui - waarmee de functionaliteit direct werd getest - heeft Carla van de Wiel, bestuursvoorzitter van Treant Zorggroep, met een flinke knip door een wit lint de nieuwe spankap op het voorterrein van ziekenhuislocatie Refaja geopend.

De overkapping vervangt de vorige, die een najaarsstorm in 2013 niet heeft overleefd. De huidige kap is gebouwd door de firma Poly-Ned uit Steenwijk. De spankap heeft drie pieken, is 31,5 meter lang en 10,5 meter breed. Op het hoogste punt is de kap 7 meter hoog.

Ook deze nieuwe overkapping is mogelijk gemaakt door een gulle donatie van de Stichting Vrienden van het Refaja. Zij vonden het in 2012 (bij de eerste overkapping) van groot belang dat minder valide patiënten - die toen niet meer met de auto tot de voordeur gereden konden worden - op een nette en comfortabele manier het ziekenhuis konden bereiken. Dat is met de nieuwe overkapping nu weer gerealiseerd.

Tegelijkertijd met de overkapping zijn er de afgelopen tijd nog een paar andere zaken aangepakt. Zo heeft de Lions-club Kanaalstreek de voorgevel van het Refaja laten schoonmaken. Ook is de rook-abri verplaatst, zodat eventuele rook geen overlast meer veroorzaakt bij bezoekers.

Gerelateerde locaties