Nieuwe MRI voor Ziekenhuis Bethesda › Treant Zorggroep

Nieuwe MRI voor Ziekenhuis Bethesda

Geplaatst op: 19 januari 2009

De nieuwe MRI is op dinsdag 20 januari op spectaculaire wijze geplaatst in Ziekenhuis Bethesda. Met een kraanwagen is het loodzware apparaat door een, bij de bouw, opengelaten muur naar binnen getakeld.

De komende maand wordt de MRI scanner gemonteerd en getest. Radiologen en laboranten worden in deze periode vertrouwd gemaakt met het apparaat.

De nieuwe MRI is een belangrijke aanwinst voor Ziekenhuis Bethesda.
Eind februari wordt de MRI volledig in gebruik genomen. Deze nieuwe inpandige MRI biedt veel verbeteringen voor patiënten en medewerkers. De diagnostische mogelijkheden worden flink uitgebreid en ook de capaciteit neemt toe.

Patiënten hoeven nu niet meer onderzocht te worden in de mobiele unit of in andere ziekenhuizen. Dankzij de krachtige magneet (1,5 Tesla) van de nieuwe MRI kunnen nu ook bloedvaten en borst- en buikweefsel onderzocht worden. Ook op neurologisch gebied zullen de mogelijkheden toenemen.

Dankzij de positieve resultaten van de afgelopen jaren heeft Ziekenhuis Bethesda de mogelijkheid te investeren in het verder verbeteren van kwaliteit van zorg.