Nieuwe Influenza A (Mexicaanse griep) › Treant Zorggroep

Nieuwe Influenza A (Mexicaanse griep)

Geplaatst op: 8 september 2009

Nieuwe Influenza A, beter bekend als de Mexicaanse Griep, is sinds enige tijd ook in Nederland vastgesteld. De nationale en internationale gezondheidsdiensten zijn alert. Dat geldt ook voor Ziekenhuis Bethesda. Op dit moment is niet zeker of, en wanneer de grieppandemie in Nederland uitbreekt. Deskundigen achten de kans aanwezig dat dit na de zomer het geval zal zijn.

Tot nu toe lijkt het er op dat Nieuwe Influenza A een milde griep is die erg besmettelijk is en het meeste wegheeft van een seizoensgriep. Het overgrote deel van de grieppatiënten zal geen medische zorg nodig hebben. Ziekenhuis Bethesda is voorbereid op opvang van patiënten die besmet zijn met het virus en ziekenhuiszorg nodig hebben.

Als u last heeft van de ziekteverschijnselen die bij Nieuwe Influenza A horen, verzoeken wij u dringend om niet naar Ziekenhuis Bethesda te komen, maar contact op te nemen met uw huisarts.

Actuele informatie over de Nieuwe Influenza A kunt u lezen op de websites van Postbus 51  en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).