Nieuwe duofietsen laten bewoners Weidesteyn genieten van het buitenzijn › Treant Zorggroep

Nieuwe duofietsen laten bewoners Weidesteyn genieten van het buitenzijn

Geplaatst op: 21 februari 2018

De lente komt langzaamaan steeds dichterbij. Een goed moment om de twee nieuwe elektrische duofietsen te demonstreren bij Weidesteyn in Hoogeveen, een van de locaties voor wonen en zorg van Treant Zorggroep. De nieuwe fietsen zijn gefinancierd door de stichting Vrienden Van Weidesteyn. Gistermiddag demonstreerde leverancier Ellerie de duofietsen aan vrijwilligers en medewerkers.

Met de duofietsen kunnen bewoners en cliënten lekker naar buiten en samen met bijvoorbeeld een vrijwilliger of familie op pad. Daarmee is het fietsen op de elektrische duofiets een groot succes. De fietstochtjes vinden plaats door Hoogeveen. Door samen op pad te gaan met bijvoorbeeld een familielid of vrijwilliger, kunnen de bewoners en cliënten weer veilig deelnemen aan het verkeer. ‘Door deze twee fietsen wordt hun wereld weer een stukje groter’, vertelt bewegingsagoog Linsey Smit enthousiast. ‘De een gaat op de fiets naar de kinderboerderij, de ander gaat op de fiets naar het winkelcentrum. Waar de tocht ook heen gaat, er is plezier en men komt in beweging.'

De twee oude duofietsen waren steeds vaker aan een onderhoudsbeurt toe. De geplande ritjes op de duofiets konden hierdoor niet doorgaan, tot grote teleurstelling van de bewoners. Door de gift van de Vrienden van Weidesteyn is dit verleden tijd en kunnen er weer dagelijks ritjes worden gemaakt op de fiets.

Gerelateerde locaties