Nieuwbouw appartementen Bilderdijk officieel van start › Treant Zorggroep

Nieuwbouw appartementen Bilderdijk officieel van start

Geplaatst op: 23 september 2013

Zorgvuldig werd vrijdagmiddag de betonwapening voor de liftschacht door Wethouder Hiemstra en de directeuren van Domesta en Zorgpalet ter plaatste gelegd. De handeling markeert de start van de bouw van 118 moderne zorgwoningen op het Bilderdijkplein in Hoogeveen.

Het project is een samenwerking tussen Zorgpalet en Domesta en nauwe betrokkenheid van de gemeente. Het complex krijgt drie verdiepingen met 118 moderne woningen. De oppervlakte van de woningen, 85 vierkante meter, is uniek voor de zorg in Hoogeveen. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners begin 2015 naar hun nieuwe plek verhuizen.

Wethouder Anno Wietze Hiemstra: “Ik ben heel blij dat de nieuwbouw op de locatie Bilderdijk nu echt van start gaat. Het project heeft een lang aanlooptraject gekend en daarom is het des te mooier dat het Domesta, Zorgpalet en de gemeente nu toch gelukt is om het te realiseren. Het is een supermooie locatie in het centrum van Hoogeveen. Deze kale plek wordt nu een mooie en prettige woonomgeving dat in goede samenspraak met de buurt vorm heeft gekregen. Ik ben ervan overtuigd dat deze nieuwbouw een kwaliteitsimpuls geeft aan Hoogeveen en dat de toekomstige bewoners hier optimaal zullen genieten van het mooie dat Hoogeveen te bieden heeft.”

Belinda Kramer van Zorgpalet sluit zich daar bij aan: “Dit startmoment is terecht een feestelijk moment. Niet alleen voor de partijen die hier nu aanwezig zijn, maar vooral voor de toekomstige bewoners. Bilderdijk biedt plaats aan ouderen met een zwaar lichamelijke zorgvraag, ook (licht) dementerenden kunnen hier – bij voorkeur met hun partner – hun vertrouwde, gebruikelijk leven zo lang mogelijk voortzetten.”

“Ook wij zijn blij dat de schop nu de grond in gaat”, aldus Dick Mol van Domesta. “Dit gebouw is het resultaat van samenwerking tussen partners die ook in deze tijden durven te investeren in de toekomst. Dit is belangrijk voor Drenthe en in dit geval voor de inwoners van Hoogeveen in het bijzonder.”