Nieuw maaltijdconcept in Ziekenhuis Bethesda › Treant Zorggroep

Nieuw maaltijdconcept in Ziekenhuis Bethesda

Geplaatst op: 6 augustus 2012

Sinds kort kunnen patiënten die zijn opgenomen in Ziekenhuis Bethesda zelf hun warme maaltijd samenstellen. Een speciale medewerker roomservice komt bij de patiënten aan het bed met een buffetwagen. De patiënt kan vervolgens op dat moment zelf beslissen wat en hoeveel hij wil eten.

Voorheen gaven patiënten ’s ochtends hun keuze voor de warme maaltijd door, die ’s avonds afgepast op een dienblad werd aangeboden. Met het maaltijdconcept ‘Meals on Wheels’ kunnen patiënten nu op het moment zelf een keuze maken uit het dagelijks variërend assortiment met voor-, hoofd- en nagerechten. De medewerker roomservice serveert vervolgens de maaltijd uit aan het bed of aan een tafel. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met speciale diëten.

Hoofd Horeca Sascha van Eykern is enthousiast over het zelf samenstellen van de maaltijden aan het bed: “De patiënt hoeft niet meer ’s ochtends te kiezen wat hij ’s avonds wil eten, maar beslist bij het moment van uitserveren. Daarnaast is er meer keuze uit verschillende gerechten en kunnen mensen zelf aangeven of ze een grote of juist kleine portie willen. Patiënten reageren positief op het nieuwe maaltijdconcept. We zijn dan ook erg blij dat we hen op deze manier nog beter van dienst kunnen zijn.”