Nationale voorleeslunch voor bewoners De Paasbergen › Treant Zorggroep

Nationale voorleeslunch voor bewoners De Paasbergen

Geplaatst op: 18 september 2015

Op donderdag 1 oktober wordt tijdens de Nationale Voorleeslunch in heel Nederland voorgelezen aan ouderen. Woonwijkcentrum De Paasbergen in Odoorn, onderdeel van Treant Zorggroep, doet hier ook aan mee. Schrijver/dichter Ger Veenstra leest van 14.30 tot 15.00 uur voor aan de bewoners.

Bibliotheek Odoorn organiseert dit feestelijke evenement in samenwerking met De Paasbergen in het kader van de internationale Dag van de Ouderen. Voorlezen is voor ouderen een zinvolle en waardevolle vrijetijdsbesteding; het geeft verbeeldingskracht, haalt herinneringen op en geeft het gevoel van saamhorigheid. Door naar de verhalen te luisteren beleven de ouderen samen een avontuur, waar ze later nog over kunnen napraten.

De Paasbergen vindt voorlezen erg belangrijk en is daarom op zoek naar vrijwilligers die een uurtje per week willen voorlezen aan bewoners. Heeft u interesse, dan kunt u zich opgeven bij Harrie ten Hage (vrijwilligerscoördinator). Hij is bereikbaar via de receptie van De Paasbergen (0900 0591).