Muzikaal vermaak voor bewoners Olden Kinholt › Treant Zorggroep

Muzikaal vermaak voor bewoners Olden Kinholt

Geplaatst op: 11 december 2013

Kerstklanken weerklonken dinsdagavond 10 december in woonzorgcentrum Olden Kinholt, onderdeel van Zorgpalet. Hier speelde het muziekensemble ‘Vier Violen en een Cello’ uit Hoogeveen een muzikaal kerstprogramma voor de bewoners van Olden Kinholt, de aanleunwoningen Kemperhof en gasten uit de buurt.

Tijdens het optreden luisterden de bewoners naar verschillende kerstnummers. Ook kon er volop meegezongen worden. Volgens activiteitenbegeleider Susanne Feringa is muziek een goed middel om het saamhorigheidsgevoel te bevorderen. “Veel bewoners halen elkaar bijvoorbeeld op om samen naar het optreden te gaan. Bovendien geeft een succesvol optreden altijd een gezellige sfeer in het huis. En dat de mensen goed.”

Zorgpalet stelt de wensen van haar bewoners en cliënten centraal. Niet alleen de kwaliteit van de zorg is belangrijk, maar zeker ook het welbevinden van de bewoners en cliënten. Daarom organiseert Zorgpalet regelmatig activiteiten. Van boottochten tot bloemschikken en van ijs eten tot muziekoptredens.