MRSA Scheper Ziekenhuis › Treant Zorggroep

MRSA Scheper Ziekenhuis

Geplaatst op: 3 juli 2013

Vorige week is er bij een persoon in het Scheper Ziekenhuis een MRSA aangetroffen. Het ziekenhuis nam daarop direct alle noodzakelijke maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen.

Ondanks de gehanteerde hygiënische werkwijze, volgens alle geldende protocollen, bestaat er een kleine kans dat ook anderen drager zijn geworden van de bacterie. Het ziekenhuis onderzoekt dat. Onderdeel van de maatregelen is dat een aantal klinische patiënten voorlopig geïsoleerd wordt verpleegd, in afwachting van testresultaten. Patiënten die niet opgenomen zijn, zijn persoonlijk benaderd. Hen is gevraagd zich via de huisarts te laten onderzoeken op aanwezigheid van de bacterie. De afdelingen en poliklinieken van het Scheper Ziekenhuis zijn gewoon toegankelijk.

De aangetroffen bacterie is de veelvoorkomende MRSA-bacterie. Deze bacterie is ongevaarlijk voor gezonde mensen, die kunnen de bacterie bij zich hebben zonder daar last van te hebben. Een infectie die door de bacterie veroorzaakt wordt is moeilijker te behandelen omdat deze ongevoelig is voor de meest gebruikelijke antibiotica. In Nederland is daarom afgesproken de aanwezigheid van MRSA in ziekenhuizen te bestrijden om te voorkomen dat uiteindelijk de behandeling van MRSA-infecties niet goed meer mogelijk is.