MRSA-besmettingen Scheper onderzocht › Treant Zorggroep

MRSA-besmettingen Scheper onderzocht

Geplaatst op: 4 mei 2017

Bij twee patiënten van Treant is onverwacht een MRSA-bacterie gevonden. Beide patiënten zijn recent opgenomen geweest op een afdeling van ziekenhuislocatie Scheper. Er is een kleine kans dat deze bacterie zich via deze patiënten heeft verspreid naar andere personen. Om verdere verspreiding te voorkomen worden medewerkers en patiënten die mogelijk contact hebben gehad met deze patiënten gecontroleerd op MRSA.

Ook worden op de afdeling geen nieuwe patienten opgenomen gedurende het onderzoek. Andere afdelingen binnen het Scheper vangen dit op. Mochten eventuele operaties moeten worden verzet, dan wordt tijdig contact gezocht met (familie) van patienten.

De aangetroffen bacterie is de veelvoorkomende MRSA-bacterie. Deze bacterie is ongevaarlijk voor gezonde mensen, die kunnen de bacterie bij zich hebben zonder daar last van te hebben. Een infectie die door de bacterie veroorzaakt wordt is moeilijker te behandelen omdat deze ongevoelig is voor de meest gebruikelijke antibiotica. In Nederland is daarom afgesproken de aanwezigheid van MRSA in ziekenhuizen te bestrijden om te voorkomen dat de behandeling van MRSA-infecties niet goed meer mogelijk is.

Gerelateerde locaties