MRSA-besmettingen onderzocht (update 7) › Treant Zorggroep

MRSA-besmettingen onderzocht (update 7)

Geplaatst op: 15 mei 2017

De MRSA-uitbraak op ziekenhuislocatie Scheper is onder controle. Uit de vele tests zijn de afgelopen dagen geen nieuwe besmettingen naar voren gekomen. Afdeling Oost 1 is al gedeeltelijk weer opengesteld en de verwachting is dat we in de loop van deze week over kunnen gaan op de normale bedrijfsvoering.

Binnen het ziekenhuis is iedereen die mogelijk besmet zou kunnen zijn inmiddels onderzocht. Wel lopen er nog contactonderzoeken buiten het ziekenhuis, bijvoorbeeld onder patiënten die naar huis of een andere verzorgingslocatie zijn gegaan. De uitslag van die onderzoeken volgen de komende dagen.

De afgelopen weken werd bij twaalf patiënten en vier medewerkers de MRSA-bacterie aangetroffen. Vier medewerkers bij wie een besmetting is geconstateerd, verlenen voorlopig nog geen zorg totdat uit de komende drie achtereenvolgende testen bij hen blijkt dat de bacterie niet meer aanwezig is.

 

MRSA

De aangetroffen bacterie is de MRSA-bacterie, ook wel ziekenhuisbacterie genoemd. Deze bacterie is ongevaarlijk voor gezonde mensen. Die kunnen de bacterie bij zich hebben zonder daar last van te hebben. Een infectie die door de bacterie veroorzaakt wordt, is moeilijker te behandelen omdat deze ongevoelig is voor de meest gebruikelijke antibiotica. In Nederland is daarom afgesproken de aanwezigheid van MRSA in ziekenhuizen te bestrijden om te voorkomen dat de behandeling van MRSA-infecties niet goed meer mogelijk is.

MRSA-besmettingen onderzocht (update 6)

MRSA-besmettingen onderzocht (update 5)

MRSA-besmettingen onderzocht (update 4)

MRSA in het Scheper. Wat nu? (update 3 en veel gestelde vragen)

MRSA-besmettingen onderzocht (update 2)

MRSA-besmettingen onderzocht

Lees ook onze patiëntenfolder over MRSA

 

Gerelateerde locaties