Minisymposium Gezond Brein tijdens Europese dag van de beroerte › Treant Zorggroep

Minisymposium Gezond Brein tijdens Europese dag van de beroerte

Geplaatst op: 24 april 2018

Jaarlijks sterven er ongeveer 10.000 mensen als gevolg van een beroerte (CVA). Aandacht voor preventie, zoals beweging en stoppen met roken, kan het aantal ernstige en fatale gevolgen enorm terugdringen. Reden voor Treant Zorggroep om op 8 mei tijdens de Europese dag van de beroerte het minisymposium Gezond Brein te organiseren, in samenwerking met patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Patiënten, hun naasten, hulpverleners en andere belangstellenden zijn op 8  mei van harte welkom in ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal.

Bezoekers kunnen rekenen op een gevarieerd programma. Na een welkomstwoord door CVA-consulent Ankie Steenhuis vertelt verpleegkundig specialist Ellen Blaauw over hoe we ons brein gezond houden met voeding, slaap, beweging en training. Fysiotherapeut Judith Struick geeft uitleg over het belang van bewegen na herstelletsel. Diëtist Linda de Vries en diëtist in opleiding Miranda Bouwmeester vertellen over voeding bij neurologische aandoeningen. Ook is er de mogelijkheid om bloeddruk en bloedsuiker te laten meten. Medewerkers van de CVA-nazorggroep zijn aanwezig om eventuele vragen over beroertes te beantwoorden. Ook zijn er informatiestands van patiëntenvereniging Hersenletsel.nl, Stichting Welstad/Tinten, steunpunt mantelzorg, maatschappelijk werk en de hersenstichting.

Aanmelden is niet nodig. De bijeenkomst en de informatiemarkt zijn in de Zwartsenbergzaal van ziekenhuislocatie Refaja van 13.00 tot 16.00 uur. 

Gerelateerde specialismen